Bescherm je onderneming tegen cybercriminelen en datalekken.

Wil je je onderneming beschermen tegen cybercriminelen of datalekken? Reken dan op de cyberverzekering van KBC! We vergoeden de herstellingskosten en roepen de hulp in van experts zodat je snel weer aan de slag kunt na een cyberaanval.

Waarom is een cyberverzekering nuttig?

Cybercriminaliteit is alomtegenwoordig. Uit een marktonderzoek van Unizo blijkt dat 4 op 10 kmo's ooit al slachtoffer is geweest van cybercriminelen. Van zodra je onderneming internet en computers gebruikt, ben je dan ook een potentieel doelwit.

De kosten van een cyberaanval lopen vaak zo hoog op, dat de meeste bedrijven dat niet alleen kunnen dragen. Een goede verzekering kan daarbij helpen.

Wat is de KBC-Cyberverzekering?

De KBC-Cyberverzekering is een schadeverzekering die je onderneming beschermt tegen de gevolgen van hacking,datalekken, cyberaanvallen en systeeminbraken. Zelfs als jij of je werknemers dit zelf hebben veroorzaakt.

1. Terugbetaling van de herstellingskosten

We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de herstelling van je netwerk bij hackerschade.

Maar ook de betaling van administratieve boetes bij inbreuk op de privacywetgeving door een onoplettendheid van een medewerker of het verlies van geld op je rekening als je gehackt bent.

2. Bijstand bij een cyberaanval of datalek

Dringend hulp nodig? Je kunt 24/7 terecht bij de KBC Cyberverzekering Helpdesk, waar een team van experts voor je klaar staat. We bellen je binnen de 2 uur terug met een voorstel om de schade te herstellen. In noodgevallen sturen we meteen een IT-expert op pad.

Heb je nood aan een PR-expert of een juridisch adviseur als je bijvoorbeeld gegevens van klanten verliest of bij een inbreuk op de GDPR-wetgeving? Ook dan kun je op ons rekenen.

3. Gratis preventie voor een betere bescherming

Experts nemen je onderneming onder de loep en geven advies over hoe je schade kunt voorkomen. De preventie bestaat uit een:

  • Netwerkscan: IT-experts scannen je netwerk en duiden de zwakke schakels in je beveiliging aan
  • GDPR-check: een advocatenkantoor onderzoekt hoe je omgaat met de gegevensbescherming van je klanten en doet aanbevelingen voor verbetering
  • Communicatiecheck: een PR-bureau evalueert je crisiscommunicatieplan zodat je optimaal voorbereid bent bij een mogelijke cyberaanval

4. Vergoeding van bedrijfsschade (optioneel)

Ben je inkomsten mislopen door een cyberaanval? Was je webshop bijvoorbeeld onbereikbaar of zijn je machines uitgevallen? Dan heb je dankzij deze optionele waarborg recht op een schadevergoeding.

Waarom kiezen voor de cyberverzekering van KBC?

  • Snel terug aan de slag na een cyberaanval of een datalek
  • Uitgebreid team van specialisten om schade te herstellen: IT-, PR-, en juridische experts
  • Helpdesk 24/7 bereikbaar
Lees meer ...