Wij zijn op zoek naar jou! Geïnteresseerd in een boeiende job in een groeiend verzekeringsagentschap? Klik dan snel --> - Lees meer ...
De groene kaart verdwijnt vanaf 1 juli 2020!

Vanaf 1 juli 2020 moet het bekende verzekeringsbewijs geen groene kaart meer zijn, maar wel een wit papier . De verzekeringsmaatschappij mag deze verzekeringsbewijzen in de toekomst ook overmaken per elektronische drager.

Deel op Facebook Twitter LinkedIn

Alle lopende groene kaarten blijven in de overgangsfase geldig tot hun vervaldatum of uiterlijk tot 31 december 2021.

De “witte” groene kaart zal er trouwens inhoudelijk ook iets anders uitzien.

Heeft u nog een nieuwe groene kaart ontvangen voor 01/07/2020? Dan blijft deze nog geldig tot de datum die vermeld staat op het document.


Voorlegging verzekeringsbewijs

Vroeger moest u het document altijd bij u hebben in het voertuig op papier. Voortaan zal het ook toegelaten worden om dit elektronisch te tonen voor zolang het voldoet aan de nieuwe voorwaarden: witte achtergrond met zwarte letters.


Voor digitale klanten een digitale versie

Moet je naar de autokeuring of krijg je onderweg controle door de politie? Gedaan met rommelen in je handschoenenvakje naar je 'witte kaart'. Digitale klanten moeten niet meer wachten op de post en vinden meteen een digitaal exemplaar in Mobile en Touch bij hun digitale documenten.

https://www.kbc.be/particulier...